R2022 Biserno Campo di Sasso Insoglio
Na de oogst worden de druiven ontsteelt. De vergisting neemt plaats voor 2 tot 3 weken op roestvrijstalen vaten bij 28 graden. Daarna vindt de malolactische vergisting plaats, Vervolgens rijpt 40% van de wijn voor 4 maanden op gebruikte Franse eikenhouten fusten.
Gebraden vlees, stoofschotels en kazen
“GEUR: rood en zwart fruit, gedroogde kruiden, peper
SMAAK: goed fruit, warm, soepele tannine, drop”
- 16/17 pnt., Perswijn (Insoglio 2020)
91 pnt - The Wine Advocate (Insoglio 2018)
93 pnt – James Suckling (Insoglio 2018)
91 pnt – Falstaff (Insoglio 2018)
92 pnt – James Suckling (Insoglio 2017)
92 pnt – Vinous (Insoglio 2017)
“Gelegen vlakbij Bolgheri, de snoepwinkel van Toscane met louter kostbare lekkernijen. Broedplaats van Super Tuscans. Hebben ze bij Antinori patent op. Insoglio is een curieuze blend waar geen inheemse Italiaan aan te pas komt. Staat een karakteristieke rosso niet in de weg. Toch die markante zuren (zou het nou toch de grond zijn?) en een donkere bessenbrigade. Geen overdreven zonneschijn: fijne duistere partijen, treuzelende tannines en van een diepgaande ontspanning. Italiaan voor de Bordeaux-liefhebbers”,
Harold Hamersma, beoordeeld met een 9-
A
© 2024 www.wijnprof.nl - Powered by Shoppagina.nl